Bij de dokter

Eerst naar het onthaal
Eerst naar het onthaal

Heb je een probleem(pje) en kom je naar het ziekenhuis? Dan kan de dokter je onderzoeken. Voordat je naar de dokter gaat, moet je even naar het onthaal, om je in te schrijven. Heb jij al een kids-ID? Geweldig! Dan kan je je inschrijven aan de kiosk. Let wel op, als je nog nooit in ons ziekenhuis bent geweest, dan moet je je sowieso inschrijven aan de balie. De dame helpt je graag verder.

Zo, nu weet de dokter dat je in het ziekenhuis bent. Je mag naar de wachtzaal gaan. Daar moet je wachten tot de dokter je binnen roept. Zoek je tijdens het wachten mee naar alle diertjes in de wachtzaal?

dierenpark

dierenpark

Onze wachtkamer is een heus dierenpark!
Zie jij de leeuw, de giraffen, de apen?

wc

wc

Mama, ik moet pipi. Geen nood. Om de hoek is een WC

waterkraantje

waterkraantje

Heb je dorst? In het begin van de gang vind je een waterkraantje.

speelgoed

speelgoed

Genoeg speelgoed om je bezig te houden terwijl je op de dokter wacht

Eens bij de dokter, dan gaat die aan het vragen, misschien best wel veel vragen, ook aan je mama of papa. Als je zelf vragen hebt, dan mag jij die natuurlijk ook stellen.

Bij de dokter
Bij de dokter

Dan volgt het onderzoek. Welk onderzoek, dat hangt af van je probleem(pje). Meestal moet je op de weegschaal. De dokter voelt ook aan je buik en luistert met een stethoscoop. Hij kijkt ook in je oren, je neus en je keel.

Soms moeten er ook nog andere onderzoeken gebeuren. De dokter zal je vertellen of dit meteen kan gebeuren of je op een andere dag moet terugkomen.

Zo, je bezoekje aan de dokter zit erop!

Als je nog een nieuwe afspraak nodig hebt of een briefje voor de school, dan moet je nog even langs bij het secretariaat vooraan in de gang.

bureau

bureau

Het bureau van de dokter. Nadat zij je heeft onderzocht praat ze nog even met jou en je mama of papa. Soms stelt ze best veel vraagjes.

onderzoek

onderzoek

Op het schapje staan aardig wat doktersinstrumentjes.

  • Even in de oren kijken
  • Mond open en tong uitsteken, want bij de dokter mag dat!
  • De dokter luistert ook bijna altijd even naar je hart en longen. Adem maar eens goed in en uit.

weegschaal

weegschaal

De weegschaal! Kleine kindjes worden liggend gewogen. Voor de grote kinderen is er een weegschaal waar je op mag staan.