Longziekteraadpleging

Heb je al wat langere tijd last van je ademhaling? Dan kan het zijn dat je naar onze speciale kinderdokter moet komen. Bij de longziekteraadpleging van Dr. Van Aerschot ben je op de juiste plek!

Zij zal veel vragen stellen aan je mama en papa én aan jou.  Daarna zal je vaak een bijzondere blaastest moeten doen. Dit noemen we een longfunctiemeting. 

Bij de test is het erg belangrijk dat je goed naar de dokter luistert en goed je best doet om zo precies mogelijk te doen wat ze je vraagt. De computer zal jou hier ook bij helpen. Vaak moet je na enkele pogingen een pufje gebruiken. Zo kun je ook laten zien aan de dokter hoe je thuis puft. Nadien kijkt de dokter je na. Daarna volgt vaak nog een tweede ronde met blaastesten. Als je last hebt van je ademhaling bij het sporten, zal de dokter je vragen om eerst wat in de gang te lopen (trek best makkelijke schoenen aan als je komt). 

De resultaten heb je meteen na de test. De dokter bespreekt deze met jou en je ouders. Dan besluit de dokter ook of er nog andere testen nodig zijn. 

Als de dokter vindt dat je nieuwe of andere medicijnen nodig hebt, bespreekt ze dit met je ouders en zal ze nadien met jou oefenen hoe je dit medicijn moet gebruiken.

Meestal moet je dan na een een aantal maanden opnieuw op controle komen.