Neonato

Zoals je weet, groeide er een baby’tje in mama’s buik en dat betekent dat jij grote broer/zus bent geworden. Hoe leuk is dat!

Normaal gezien zou dat baby’tje maar liefst 40 weken in mama’s buik moeten zitten om te groeien en lekker sterk te worden.

Toch gebeurt het soms dat mama of de baby een beetje ziek wordt, waardoor het kindje toch een beetje sneller het warme bubbeltje in mama’s buik moet verlaten.

Soms heeft het baby’tje wel lang genoeg in mama’s buik gezeten, maar is het heel erg onder de indruk van de grote wereld en schrikt het daarom een beetje van alles wat er op hem/haar afkomt. Dan heeft het wat tijd nodig om rustig te bekomen, te leren drinken en te groeien. Misschien is het baby’tje wel een beetje ziek en moet het daarom medicijnen krijgen om sneller te genezen.

Dan moet je broertje/zusje een tijdje op de dienst ‘neonatologie’ logeren. Dat is een plek in het ziekenhuis waar hij/zij de kans krijgt om nog even op een lekker warm plekje verder te groeien en aan te sterken.

Al deze gebeurtenissen zorgen bij mama en papa voor veel emoties. Mama en papa zijn zo blij dat jij een broertje/zusje krijgt, maar wanneer dat broertje/zusje een tijdje in het ziekenhuis moet blijven, is dat wel een beetje spannend, ook voor mama en papa.

Als je broertje/zusje hier terecht komt, vinden mama en papa het misschien moeilijk om dat aan jou uit te leggen. Daarom vertellen we het verhaal van mini Gus die ook bij ons moest verblijven. Zo kan je ontdekken wat er allemaal gebeurt met jouw nieuwe broertje/zusje.