Verdoven met Kalinox

Bloed prikken of kleine ingreepjes onder Kalinox

Om ervoor te zorgen dat je minder bang bent tijdens een onderzoek, hebben we een speciaal gas dat je doet ontspannen. Daardoor ben je minder bang en zal je ook minder voelen van het onderzoek. Het gas doet je niet in slaap. Hoe je precies op het gas reageert is voor elk kindje anders. Sommige kindjes worden erg slaperig, sommige kindjes worden gewoon heel rustig en kunnen nog met mama of papa praten. Andere kindje beginnen heel erg te giechelen of lijken een beetje zat te zijn.

Kalinox of lachgas heeft geen kleur, prikt niet in je keel en heeft geen geur. We geven je een mondmaskertje dat over je mond en je neus zit, zodat er geen gas ontsnapt. Hier moet je gewoon rustig in blijven ademen tijdens het onderzoek. Als je wil, mag je het masker zelf vasthouden. Je kan een beetje draaierig worden en een tintelend gevoel hebben in je lippen. De meeste kindjes herinneren zich nadien nog maar weinig van wat er gebeurd is.

Na het onderzoek stoppen we met het gas. We geven je nog enkele minuutjes om terug op je positieven te komen. Als het gas helemaal uitgewerkt is mag je terug naar je kamer of naar huis.