Ph-metrie

Als je vaak last hebt van eten dat terug naar boven komt in je mond, dan plant de dokter misschien een pH-metrie. Met dit onderzoek kunnen we zien of je last hebt van reflux.

Voor een pH-metrie kom je een nachtje bij ons slapen. We verwachten je ‘s morgens in het kinderziekenhuis. Je moet nuchter zijn. De verpleegkundige geeft je een maagsonde. Dit is een heel lang buisje dat via je neus en je slokdarm tot in je maag gaat. Je moet een paar keer goed slikken want dit voelt een beetje gek in je keel, maar dit doet geen pijn. Je gaat nog even naar radiologie voor een foto. Op de foto kunnen we zien of het buisje goed zit.

Nadien mag je terug naar je kamer. Mama of papa krijgt een toestelletje waarop ze kunnen aangeven wat je doet. Als je eet moeten ze op de toets “eten” duwen. Als je pijn hebt moeten ze op de blauwe toets duwen. Als je in bed ligt, duwen ze op de toets “liggen”. Zo houden we alles een hele dag bij.

De ochtend nadien mag je maagsonde eruit. Dit doet geen pijn. Het voelt alleen maar raar! De dokter komt je nog de resultaten van de test vertellen. Daarna mag je naar huis.