Trommelvliesbuisjes

Heb je heel vaak oorontstekingen of last van vocht achter je trommelvlies? Dan kunnen trommelvliesbuisjes een goede oplossing zijn. Het trommelvlies is een heel dun vliesje in je oor dat gaat trillen bij geluid. Het trillen wordt doorgegeven aan de kleine botjes in je oren. De botjes geven de trilling door aan je hersenen en zo hoor je wat er gezegd wordt. Als je een oorontsteking hebt of vocht achter je trommelvlies dan hoor je niet zo goed. Door buisjes te plaatsen in je trommelvlies kan het vocht weg. Nu kan je trommelvlies weer goed geluid opvangen en trillen. Je hoort weer beter!

 

Je spreekt met de NKO-arts (neus-keel-oor-arts) af wanneer je operatie doorgaat. Die dag verwachten we jou op het kinderdaghospitaal. Je moet nuchter zijn. Je mag dus niets eten of drinken. Voor dit ingreepje moet je naar de operatiezaal. Daar doet de slaapdokter je in slaap. De NKO-dokter maakt een klein gaatje in je trommelvlies. Om dit gaatje open te houden stopt hij er een buisje in. Je bent helemaal klaar!

Voor deze ingreep blijf je bijna een hele dag in het ziekenhuis. De dokter komt je na de operatie nog vertellen wat er de volgende dagen moet gebeuren. Je zal bijvoorbeeld nog niet meteen mogen zwemmen! Sommige kindjes hebben na de operatie een beetje pijn aan de oortjes. Mama of papa mogen je thuis wel een pijnstiller geven.