Besnijdenis

Bij een besnijdenis verwijderen we de voorhuid van je piemel. Daar zijn verschillende redenen voor: ontstekingen, plasproblemen, je geloof of hygiëne.

 

De uroloog (de dokter) spreekt met je af wanneer de operatie doorgaat. Die dag verwachten we je op het kinderdaghospitaal. Je moet nuchter zijn. Je mag dus niets eten of drinken. Voor dit ingreepje moet je naar de operatiezaal. Daar doet de slaapdokter je in slaap. Met een klein sneetje verwijdert de uroloog de voorhuid van je piemel en naait de rest van de huid vast op het randje net onder de eikel.

 

Voor deze ingreep blijf je bijna een hele dag in het ziekenhuis. De dokter komt na de operatie nog vertellen wat je de volgende dagen moet doen. Door de verdoving die je kreeg, kan je soms moeilijk op je benen staan en kunnen je benen een beetje raar voelen. Dat gekke gevoel moet helemaal weg zijn voor je naar huis gaat en je moet ook weer goed op je beentjes kunnen staan. Sommige kindjes hebben na de operatie een beetje pijn. Mama of papa mogen je thuis wel een pilletje tegen de pijn geven.