Orchidopexie

Elke jongen heeft twee teelballen of testikels. Deze zitten normaal in de balzak of scrotum. Bij sommige jongetjes zit 1 of 2 van de teelballetjes nog niet in de balzak. Met een operatie kan de dokter je teelballetje toch in de balzak laten zakken.

 

Je spreekt met de uroloog (de dokter) af wanneer je operatie doorgaat. Die dag verwachten we jou op het kinderdaghospitaal. Je moet nuchter zijn. Je mag dus niet eten of drinken. Voor dit ingreepje moet je naar de operatiezaal. Daar doet de slaapdokter je in slaap. De dokter maakt een sneetje in je lies om naar je teelballetje te gaan zoeken. Daarna wordt er een sneetje gemaakt in de balzak en wordt je teelballetje daar geplaatst. De dokter naait de sneetjes dicht. Alles is klaar!

 

Voor deze ingreep blijf je bijna een hele dag in het ziekenhuis. De dokter komt je na de operatie nog vertellen wat er de volgende dagen moet gebeuren. Je zal bijvoorbeeld nog niet meteen mogen gaan zwemmen of mogen sporten. Sommige kindjes hebben een beetje pijn na de operatie. Mama of papa mogen je thuis wel een pijnstiller geven.