Allergieraadpleging

Hebben mama of papa een sterk vermoeden dat je aan iets allergisch bent? Stuurt de huisarts jullie door om te laten testen op allergieën? Dan ben je op onze allergieraadpleging aan het juiste adres! Je kan bij al onze kinderartsen terecht voor de allergieraadpleging.

Mama of papa bellen hiervoor rechtstreeks naar het secretariaat pediatrie en vermelden dat ze voor de allergieraadpleging komen. De secretaresse geeft jullie enkele mogelijkheden.

Hoe werkt zo’n raadpleging nu precies? Eigenlijk doet de dokter hetzelfde als bij een gewoon bezoekje. Ze stelt vragen aan mama en papa en aan jou. We gaan je wegen, meten, eens in de oren kijken, …

Door allerlei vragen te stellen, komt de dokter meer te weten over je probleempje. Zo kan ze beslissen of we je moeten testen voor allergieën. Dit kan via een bloedname of via huidpriktestjes. Als mama en papa geboekt hebben via de allergieraadpleging kunnen we meestal meteen de huidpriktestjes zetten. Zo moet je niet nog eens terugkomen op een andere dag en hebben we snel resultaat.